Cannabis i EU-parlamentet



Några av de mest fanatiska förespråkarna för legalisering av cannabis finns med bland de som 18-21 februari, under EU-parlamentets sejour i Strasbourg, arrangerar en utställning om cannabis - världens mest användbara och mest förföljda växt, hävdar arrangörerna.


Vad kommer då utställningen att handla om? Historien, de tusentals användningsområdena och den industriella användningen.


Det här är inte de seriösa forskarnas tillställning. Nej, en av de drivande bakom utställningen är den i legaliseringssammanhang inte helt obekante EU-parlamentarikern Marco Cappato, som under tidigare perioder i EU-parlamentet visat klart var han står när det gäller cannabis - ofta i sammanhang där Marco Pannella (som bland annat delade ut cannabis på Piazza Navona i Rom i protest mot förföljelsen av de 'cannabistrogna'), fd EU-kommissionären Emma Bonino och flera andra mer eller mindre namnkunniga legaliseringsförespråkare varit verksamma.


I ett meddelande om konferensen säger arrangörerna att förföljelsen idag fokuseras på alla produkter som kommer från cannabisplanta.


Arrangörerna är mäkta irriterade över att förslaget om en cannabisutställning i EU-parlamentet mötts med skepsis och konstaterar med besvikelse att utställningen omfattas av begränsningar och förbud. Personligen är jag tacksam för att delar av EU-administrationen anar vilken agenda som döljer sig bakom den så kallade utställningen.


Vad kommer då utställningen att visa? Cannabisbaserade konstverk (!), kosmetiska produkter, öl, musik och faktablad om den radikala politiken mot förbud.


Det är inte första gången EU-parlamentet upplåter lokaler för den här sortens legaliseringspropaganda. Under Hedy d'Anconas i parlamentet tid ägnade sig legaliseringsförespråkarna åt samma tricks. Att den här 'utställningen' kommer just nu sammanfaller väl i tid med övriga aktiviteter som legaliseringsförespråkarna ägnar sig åt för att försöka lura med sig politikerna på legaliseringståget inför UNGASS 2009.


Det flesta politiker är förhoppningsvis kunniga nog att genomskåda spektaklet, men en och annan okunnig respektive 'vända-kappan-efter-vinden-politiker' köper förmodligen legaliseringskonceptet. Svenska EU-politiker har ett jobb att göra här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0