Fortsätt kamp mot våld, brott och droger

Foto: Bill Nilsson


Fredrik Reinfeldt höll i dag sitt årliga jultal. Det var i år för sjätte gången och i talet pekades bland annat ut fyra viktiga områden för ett tryggare Sverige.


Moderaterna ska fortsätta kampen mot våld, brott och droger som är ett av de viktigaste samhällsproblemen att hantera. Nu kommer ett trygghetspaket med syfte att möta den oro som många människor i Sverige känner.

I sitt jultal slog han fast att delar av trygghetssatsningen måste på plats under mandatperioden och vid arbetet inför budgetpropositionen för 2010. Moderaterna ska särskilt lyfta fram fyra angelägna områden för tryggheten i Sverige:

1. Säkerställa att satsningen på att rusta upp polisen fortsätter. Så att målet om 20.000 poliser 2010, som innebär ökad synlighet och bättre möjlighet att bekämpa brott, blir möjligt.

2. Fullfölja arbetet med straffskärpning, så att grova brott ska bemötas kraftfullare och återfallsbrott ska leda till högre straff. Som en konsekvens av det måste också satsningar på kriminalvården ske.

3. Ytterligare kraftsamla mot den grova och organiserade brottsligheten. För att med större kraft kunna slå tillbaka mot en brottslighet som är farligare för det svenska samhället än kanske någon annan.

4. Presentera ett särskilt paket med insatser mot ungdomsbrottslighet och unga människor som utsätts för brott. Det för att tydligt markera att alla brott ska bekämpas, att alla brott ska mötas av åtgärder och för att säkerställa att unga människor som utsätts för brott ska ges möjlighet till upprättelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0