Big cannabusiness borde vara något för undersökande journalister


Det finns vissa tecken som tyder på att svenska journalister kanske börjar vakna när det gäller cannabisfrågan och den internationella brottslighet som i allt större utsträckning ligger bakom cannabisfabriker på olika håll i Europa, bland annat i Tyskland, Storbritannien, Danmark, Norge och Sverige.


Vietnamesiska kriminella intressen ligger i en majoritet av fallen bakom den här växande industrin - också i Sverige. Det är bra att pressen meddelar beslag och att allmänheten får kunskap om internationell, organiserad brottslighet men det vore ännu bättre om lokala journalister kunde övertyga chefredaktören om behovet av långsiktig, undersökande journalistik för att sätta stopp för cannabisfabrikörernas framfart.


Tysk polis, som faktiskt har rotlar som koncentrerar sig på arbetet mot vietnamesisk brottslighet, har varit framgångsrik i sitt arbete och kanske är det därför vi nu ser hur kriminella med sydostasiatisk bakgrund i allt större utsträckning söker sig till länder där de tror att de är lättare att etablera kriminell verksamhet.


I Norge har norsk polis fram tills i början av den här veckan upptäckt 47 cannabisfabriker av varierande storlek med totalt 110 individer inblandade - en majoritet kommer från gissa var?


Så har till exempel de fyra vietnameser som ska upp i ett cannabismål i Lillehammer 20 augusti samtliga bostadsadresser i Sverige varav en vistas här illegalt. Med södra Sverige som formell bas har det här herrskapet gett sig in på norsk mark för att fortsätta utvecklingen av vietnamesisk cannabusiness.


Det som nu händer i nordöstra Skåne där man hittat ett stort antal cannabisfabriker, senast i Färlöv, är om nu inte någon redan visste det ett utslag av en omfattande vietnamesisk, grov organiserad brottslighet.


Hjälp till med att avslöja och stänga cannabisodlingar!


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0