Inrikesminister avgår efter visad oförmåga att vidta åtgärder mot organiserad brottslighet

image348

Omfattande kritik mot Bulgariens oförmåga att vidta åtgärder mot den organiserade brottsligheten har gjort att landets inrikesminister Rumen Petkov nu avgått.


Vid en presskonferens i Sofia sa Petkov att han tar ansvar för sina beslut och lämnar regeringen.


Så enkelt tar en inrikesminister ansvar i Bulgarien.


Det kan i sammanhanget vara intressant att läsa en EU-rapport från juni 2007, Report on Bulgaria's progress on accompanying measures following Accession, som du hittar här.


I ett uttalande den 8 april säger den bulgariska regeringen att man ska fortsätta kampen mot den organiserade brottsligheten och att undersökningarna av de två 'high-profile' mord som begicks i söndags och måndags diskuterades vid ett möte på måndagen mellan Bulgariens premiärminister Sergei Stanishev och alla cheferna för regeringens myndigheter för att bekämpa brottslighet. Alla myndigheterna undersöker morden. Regeringen komer att fortsätt kampen mot organiserad brottslighet. De statliga institutionernas fulla potential och kraft kommer att engageras i den politiska viljan att bekämpa korruption och organiserad brottslighet. Radikala strukturella förändringar kommer att vidtas för att förändra inrikesministeriet.


Läs också:

The political situation in Bulgaria and the Interior Ministry crisis


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0