Vi håller Hells Angels under uppsikt

Vi kommer att fortsätta att hålla de kriminella mc-miljöerna under uppsikt och dom kan förvänta sig rejäl kontrollverksamhet från polisen i framtiden, säger polismästaren i Drammen, Christine Fossen. Före detta Norsemen MC är nu fullvärdiga medlemmar av Hells Angels Drammen.

Polisen i Söndre Buskerud är inte överraskad av att Norsemen MC blivit medlemmar av Hells Angels. Vi vill naturligtvis inte ha Hells Angels i vårt distrikt. Vi har erfarenheter av vad rivalisering mellan kriminella mc-klubbar kan sluta med. Alla kommer ihåg Bandidos-bomben 1997. Det blev en väckarklocka för många och det visade att mc-miljöerna inte bara består av snälla pojkar som tycker om att köra motorcykel, säger polismästaren.

De kriminella mc-miljöerna har haft en låg konfliktnivå i distriktet under de senaste åren. Med Hells Angels representerat i distriktet ger det anledning för polisen att följa klubbarna ännu oftare.

Konfliktnivån och rivaliseringen mellan klubbarna bestäms av dom själva och hur dom vill uppträda mot varandra, säger Fossen.

Polisen har idag god överblick över miljöerna i Söndre Buskerud. Kompetensen när det gäller mc-kriminalitet är god, både lokalt och centralt inom KRIPOS. Vi kan använda oss av många bra resurser när det gäller att hålla de här miljöerna under uppsikt, säger Fossen.

Fossen säger avslutningsvis att hon är glad för att polisen har ett tätt och bra samarbete med kommunen Övre Eiker, som har tagit upp kampen mot kriminella mc-klubbar lokalt.

Läs också:

Prosjekt organisert kriminalitet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0