Kanada har inte haft en seriös kampanj mot droger på 20 år

Det är Kanadas hälsominister, Tony Clement, som säger att Kanada inte har haft en seriös eller betydelsefull kampanj mot droger de senaste 20 åren. De meddelanden unga människor har fått under flera av de senaste åren har varit minst sagt förvirrade och motsägelsefulla. Vi är mycket oroade över den skada och smärta som droger orsakar för familjer och vi har för avsikt att ändra den trend som medfört de vaga, tvetydiga budskap som karakteriserat kanadensiska attityder på senare tid.


Clement gjorde uttalandet i ett anförande under årsmötet hos The Canadian Medical Association, som hölls i Vancouver 19-22 augusti.


Tal och webbsändningar från konferensen hittar du här.


En webbsändning av Tony Clements tal hittar du här, där Clement alltså bland annat uttalar sig om den hittills vaga kampanjen mot illegala droger (cirka 20 minuter in i talet i webbsändningen).


Clement säger också i sitt anförande att det finns inget säkert sätt att använda narkotika och inga säkra mängder man kan använda, och han konstaterar också att den förvirrade, kanadensiska diskussionen om marijuana har fått många att tro att det är legalt att använda marijuana i Kanada. Så är inte fallet, meddelar Clement, som också avslöjar att man i budgeten satsar 64 miljoner dollar på den nya drogstrategin.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0