Naiva politiker

Den politiske 'chefsinpiskaren' för labourpartiet på Irland, Emmet Stagg, gjorde sitt bästa för att försöka övertyga partifränderna om fördelarna med en avkriminalisering, reglering och beskattning av cannabis.


Stagg använde ett av de vanligaste argumenten - låt oss beröva knarkprofitörerna på inkomsterna genom avkriminalisering, reglering och beskattning. Naivt så det räcker och blir över.


För det första: Om nu Stagg och hans regleringskamrater tror att knarkprofitörerna skulle ge upp sin lukrativa handel bara för att den regleras så misstar de sig grovt. Knarkprofitörerna kommer inte att omskola sig till busschaufförer eller bagare eller komplettera sin ofta undermåliga utbildning med en påbyggnadskurs i engelsk grammatik. Forget it! De kommer att utforska möjligheterna att hitta nya vägar för att fortsätta att bedriva sin destruktiva verksamhet. För att förhindra det måste jakten på knarkprofitörerna intensifieras parallellt med att preventiva insatser ökas kraftigt för att minska nyrekryteringen av missbrukare och att aktiva missbrukare erbjuds möjligheter till frihet från narkotika - inte frihet till narkotika som Stagg & Co arbetar för med sitt förslag.


För det andra: Oavsett vem som levererar knarket så har det samma effekt och samma potentiella skadeverkningar.


Stagg kanske tror att det går att piska in ovettigheter i folk men den här gången lyckades det inte. Hela frågan återremitterades för fortsatt diskussion, vilket gör det möjligt för våra irländska vänner att uppdatera naiva politiker om cannabishanteringens förutsättningar, villkor och konsekvenser.


Läs också:

Om avkriminalisering av cannabis

Haschguiden


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0