Dags för haschflummarnas olympiska spel

Idag börjar haschflummarnas 20:e olympiska spel i Amsterdam - Cannabis Cup - ett intressant spektakel som ger en utmärkt möjlighet för alerta polis- och tullmyndigheter att ta del av intressant information. Om möjligheten missats kan det ändå vara lämpligt med lite extra vaksamhet. Cannabis Cup avslutas på torsdag.


Och holländska polisen då? Fler frågor?


En intensifierad kamp mot cannabis bör medföra att Sverige och andra medlemsstater i EU tar initiativet till att förbjuda den här sortens knarkmarknad.


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: mr. green

Varför tror du att cannabis är farligare i sverige än i de övriga europeiska länderna? Vi borde införa en kampanj mot sädana som dig, som bidrar till att en nykter och objektiv diskussion kan genomföras utan att motståndare skriker ut sina snedvridna åsikter om att totalförbjuda den mest använda drogen i hela världen.Sveriges narkotikapolitik hör till den mest misslyckade och samhällsfarliga yttring som vi har gjort någonsin. Vi har den högsta nyrekryteringen av tunga droger i hela europa, dvs. knark som Heroin och amfetamin.Skrota Björn Fries och hans falska förljugna hantlangare, lyssna och lär av det mänskliga samhället Holland. Konsekvensen är tydlig ,tar ni bort cannabis från gatan så kommer betydligt starkare droger att få fotfäste här.Cannabis skadar verkligen inte. Det reduserar antalet tunga missbrukare. Sveriges drogpolitik i europa har skadat vårt anseende,och gjort oss till åtlöje. Skärp er,era skenheliga jävlar.

2007-11-20 @ 00:42:19
Postat av: Torgny Peterson

Bäste Mr Green,
Cannabis är inte farligare i Sverige än någon annanstans. Det är lika farligt överallt.Vidare är cannabis inte den mest använda drogen i hela världen - det är alkohol.

Tacksam om du dokumenterar ditt påstående om att "Sveriges narkotikapolitik hör till den mest misslyckade och samhällsfarliga yttring som vi har gjort någonsin".

Påståendet att "Vi har den högsta nyrekryteringen av tunga droger i hela europa, dvs. knark som Heroin och amfetamin." är helt felaktigt, vilket statistik från EMCDDA visar.

"Skrota Björn Fries och hans falska förljugna hantlangare, lyssna och lär av det mänskliga samhället Holland." Björn Fries kommer inte att skrotas. Han börjar efter årsskiftet att arbeta mot ungdomsvåldet. Däremot läggs Mobilisering mot narkotika och Alkoholkommittén ner.

Ditt påstående om att "Konsekvensen är tydlig ,tar ni bort cannabis från gatan så kommer betydligt starkare droger att få fotfäste här" är snarare ett uttryck för ditt önsketänkande än något baserat på tillgänglig kunskap.

Ditt påstående att "Cannabis skadar verkligen inte." och att "Det reduserar antalet tunga missbrukare." tyder på att dina kunskaper om aktuell forskning är i det närmaste obefintliga. Hör görna av dig om du vill ha tips om forskningslitteratur.
Ditt påståeende om att "Sveriges drogpolitik i europa har skadat vårt anseende,och gjort oss till åtlöje." gör nog snarare dig till ett åtlöje eftersom de svenska insatserna mot narkotika röner stor uppskattning utomlands, utom mmöjligen från de som förespråkar legalisering. Slutligen "Skärp er,era skenheliga jävlar". slutligen - eftersom jag inte räknar mig till den gruppen så är ytterligare kommentarer överflödiga.

2007-11-20 @ 07:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0