Beslag av narkotika till ett värde av 1,6 miljarder

Från Irland rapporteras att man hittills i år beslagtagit narkotika till ett värde av 1,6 miljarder svenska kronor, vilket är en kraftig ökning jämfört med de beslag som gjordes förra året (till ett värde av cirka 930 miljoner kronor.)


Irland har enorma problem med narkotika och efter att tidningen Irish Examiner nyligen beskrev narkotikasituationen i landet har oppositionens krav på debatt i parlamentet resulterat i att den irländske premiärministern Bertie Ahern nu låter meddela att det blir en omfattande sådan debatt om situationen.


När det gäller att förverka vinning av brott anser jag att Irland har den mest konstruktiva och effektiva lagstiftningen i Europa. Med hjälp av lagstiftningen och CAB (Criminal Assets Bureau), som arbetar för att med hjälp av den tillgängliga lagstiftningen beröva kriminella så mycket som möjligt av de rikedomar som de roffat åt sig genom sin kriminella verksamhet, har CAB presterat ett mycket konstruktivt och produktivt resultat.


Det arbete och de summor som CAB förverkat, liksom lagstiftningen som styr deras arbete kan du läsa mer om i byråns senaste årsrapport, Criminal Assets Bureau Annual Report 2005, som är den senaste som hittills lagts ut på Internet. Du hittar rapporten här.


Så snart jag läst den tryckta versionen av 2006 års rapport återkommer jag med ytterligare information om innehållet i den.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0