Beslag av hundratals kilo hasch (uppdaterad 19.15)

Efter ett långvarigt spaningsarbete har polisen i Dalarna tillsammans med Rikskriminalpolisen och andra myndigheter, och också polis i utlandet, spräckt vad som förmodligen kan vara ett större distributionsnätverk för hasch.


Hundratals kilo hasch, som kom till Sverige via Helsingborg i slutet av förra veckan, transporterades i en lastbil som hyrts in av ett transportföretag. Beslaget av narkotikan, som skulle transporteras norrut till Dalarna, gjordes utanför Mariestad.


Polisen i Dalarna uppger att den lastbil som användes under transporten hela tiden varit under uppsikt av polis.


Med tanke på den stora mängden, att haschet har transporterats från utlandet samt den kostnad inköpet av haschet betingar, finns det skäl att tro att det inte är första gången som den här sortens transport sker. Det hör inte till vanligheterna att nybörjare i 'branschen' importerar hundratals kilo hasch första gången.


Beträffande priset - om haschet inköpts i t ex Nederländerna och det rör sig om hundratals kilo - talar vi om ett värde på den beslagtagna narkotikan på miljontals kronor.


Två av de tre personer som häktades idag på förmiddagen är födda -57 respektive - 61 och kommer från två orter i norra Dalarna. Den tredje personen, -född 53, kommer från en ort i Småland.


Åtal ska vara väckt senast den 19 november.


Jag återkommer med ytterligare information i den takt som sådan blir tillgänglig.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0