Kampanj mot cannabisindustrin

35181-58
     Cannabiskampanjen


Med början idag inleds en omfattande kampanj mot cannabishanteringen.

Även om det påtalats ett stort antal gånger verkar fortfarande ett stort antal myndigheter och politiker ha svårt att inse att bekämpningen av cannabis måste intensifieras. Amfetain, ecstasy, kokain och heroin orsakar förvisso problem och förödelse, men när det gäller de illegala drogerna är cannabis oftast den illegala drog som prövas först och som vi därför måste rikta betydligt större uppmärksamhet mot, eller i klartext - cannabisbekämpningen måste bli mer strategisk, samordnad, långsiktig och effektiv. 

Cannabis är idag den mest missbrukade narkotikan i världen. Dagens cannabisindustri är en multinationell miljardindustri där ett antal kriminella organisationer och nätverk skaffar sig feta plånböcker på bekostnad av beroende konsumenter och med enorma lidanden och omfattande ekonomiska konsekvenser som följd.

Cannabisindustrin får hjälp på traven av målmedvetna och målinriktade insatser av legaliseringsindustrins direktörer och dess underhuggare. och det finns också en överhängande risk för att dåligt pålästa ungdomar och andra tillsammans med okunniga myndigheter och politiker banar vägen för ytterligare utbredning av cannabisindustrin.

I helgen som gick genomförde SNPF (Svenska Narkotikapolisföreningen) sin 21:a utbildningskonferens och årsmöte i Örebro. En av huvudpunkterna under konferensen var Cannabisbekämpning-hasch och marijuana i fokus.

Vi börjar kampanjen mot cannabishanteringen där. Första delen hittar du på den här bloggen och på www.cannabisdotcom.blogg.se senare idag.


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Johan

/../ när det gäller de legala drogerna är alkohol oftast den drog som prövas först och som vi därför måste rikta betydligt större uppmärksamhet mot, eller i klartext - alkoholbekämpningen måste bli mer strategisk, samordnad, långsiktig och effektiv.

Alkohol är idag den mest missbrukade narkotikan i världen. Dagens alkoholindustri är en multinationell miljardindustri där ett antal kriminella organisationer och nätverk skaffar sig feta plånböcker på bekostnad av beroende konsumenter och med enorma lidanden och omfattande ekonomiska konsekvenser som följd.

2007-05-14 @ 00:15:38
URL: http://www.inn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0