Europeisk katastrof drabbar också Sverige

En katastrof av sällan skådat slag har drabbat Sverige och flera andra västeuropeiska länder och oron över den fortsatta utvecklingen förefaller vara bottenlös. 

Katastrofen har resulterat i  rapportering, analyser, diskussioner i radio och djupa pannveck i soffprogram i de flesta TV-kanaler. 

Vilken katastrof handlar det om frågar sig med all säkerhet varje medborgare som ännu inte uppmärksammats på att hela systemet är i fara? 

Det handlar om melodifestivalen, som blev jackpot för länder i öst och mer eller mindre ett totalt nederlag för länder i Väst- och Centraleuropa.  

Nu höjs rop på kraftfulla åtgärder- Lägg ned skiten; detta kan få politiska konsekvenser osv., osv. 

Har man inte mer att oroa sig för än den årliga melodifestivalen och att det egna landet får smörj så finns det inget att oroa sig för. En bra åtgärd kan möjligtvis vara att inför nästa år uppmana katastrofmakarna att producera bättre bidrag och uppmuntra folk att rösta så att vi slipper den kollektiva depression som nu tycks ha drabbat de stackars musikkritiker, och en del andra, vars utblickar förefaller ligga inom den snävare skalan. 

Men det finns tröst och mumma även för dessa, och också för de som har svårt att svälja att Sverige inte fick någon ishockeymedalj. Sverige är nämligen, enligt FN, världsbäst på att bekämpa narkotika, något som förmodligen kan åstadkomma kollektiva, depressiva tendenser hos somliga i Holland, bland legaliseringsförespråkarna och de rövare som tänkt sig en framtid som företagare i knarkbranschen.  

När du väl kommit över den traumatiska upplevelsen efter sändningen av melodifestivalen kan du se fram emot glädjande nyheter i Sweden's successful drug policy, som du hittar här

Beträffande melodifestivalen och de som ägnar sig åt knarkhantering kan det vara lämpligt att citera en av löpsedlarna från gårdagen, Lägg ner skiten! 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0