Marijuana i USA

Häromveckan gick jag igenom de lagförslag i USA som syftar till att antingen legalisera innehav och bruk av så kallad medicinsk marijuana eller utvidga sådana redan existerande program, vilka alla är helt i strid med den federala lagstiftningen. 

Resultat? Just nu finns det ett 40-tal olika lagförslag i 21 olika delstater. 

De största, enskilda bidragsgivarna till den här marijuanacirkusen i USA har varit och är fortfarande George Soros, Peter Lewis och John Sperling, samtliga med många dollar i ryggsäcken. 

George Soros har i boken Soros on Soros tydligt uttalat vad han vill åstadkomma. Han säger där, I will tell you what I would do if it were up to me. I would establish a strictly controlled distribution network through which I would make most drugs, excluding the most dangerous ones like crack, legally available. Initially I would keep the prices low enough to destroy the drug trade. Once that objective was attained I would keep raising the prices, very much like the excise duty on cigarettes but I would make an exception for registered addicts in order to discourage crime. I would use a portion of the income for prevention and treatment. And I would foster social opprobrium of drug use. 

Vad Soros vill kan väl knappast uttryckas tydligare.  

Distributionen av så kallad medicinsk marijuana i olika delstater är i strid mot den federala lagstiftningen, vilket också konstaterats genom ett mål i USA:s högsta domstol. 

Federal polis gör razzior titt som tätt hos de skurkar som tjänar grova pengar på människors okunskap, och att det handlar om stora pengar i den medicinska marijuanabranschen råder det inga tvivel om. Nyligen konstaterade federal polis att ägaren till New Remedies Cooperative skrev ut checkar på 70 000 kronor i veckan till sig själv och hade dessutom deponerat 16 miljoner kronor på ett bankkonto under den senaste åttamånadersperioden. 

Kalifornien var den första delstaten som startade verksamhet med så kallade marijuanakliniker eller marijuanadispensärer. Idag finns det cirka 400 i Kalifornie och enbart i Los Angeles ett hundratal. 

DEA (Drug Enforcement Administration), som gjort razzior på ett stort antal kliniker, gjorde under en dag i januari razzior på elva kliniker och de kliniker som fick besök av DEA den dagen skrapade dagligen ihop ungefär 150 000 kronor i ren vinst på sina så kallade patienter. 

Det visade sig också att många av aktörerna i den här bluffverksamheten köpte marijuana av langare på gatan för att sedan sälja den på marijuanakliniken för dubbla priset. 

Att vara  marijuanaapotekare förefaller vara en synnerligen lukrativ verksamhet.  

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Lazy D.

Håller med om att många dispensärer verkar vara ett geschäft, med synnerligen kriminella individer bakom verksamheten.
Det är mycket märkligt att man som medborgare kan vara laglig för en polisman men olaglig för en annan. Det rimliga är att antingen legalisera marijuana federalt, eller att förbjuda delstater att stifta lagar i strid med federal lagstiftning.

Jag vet vilket alternativ du förespråkar, Torgny, men vi kan nog vara överens om inkonsekvensen?

2008-03-07 @ 12:48:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0