Engelsk tidning ber om ursäkt för kampanj för legalisering av cannabis

Sent ska syndaren vakna, skulle man kunna säga då vi nu konstaterar att den engelska tidningen The Independent ber om ursäkt för det som vi redan då visste men som uppenbarligen blivit klart för somliga först nu, nämligen att legalisering av cannabis är ett vansinnigt projekt, som kräver maximal bekämpning. 

The Independent
startade 1997, under ledning av redaktören Rosie Boycott en kampanj för legalisering av cannabis. Tidningen stod också bakom den marsch för legalisering av cannabis som ägde rum i London 1998.  

Jag befann mig i London den dagen och hade möjlighet att på nära håll betrakta spektaklet. Tillsammans med The Independent kan vi idag konstatera att vi sällan har haft så många att tacka för så lite. 

 I samband med demonstrationen tog också Rosie Boycott och hennes tidning initiativet till ett upprop till stöd för legalisering av cannabis. Bland de som skrev under hittar vi bland annat Anita Roddick, kvinnan bakom Body Shop, som påstod sig värna om såväl yttre som inre miljö. Hennes underskrift på uppropet visar att hon inte förstod ett dyft av vad cannabisproblemet handlar om. Paul Mc Cartney var en annan av undertecknarna och hans egen användning av cannabis kan möjligtvis förklara, men ingalunda ursäkta, hans brist på kunskaper när det gäller cannabis. 

Hur som haver, The Independent, säger i gårdagens upplaga: Cannabis-en ursäkt: 1997 startade den här tidningen en kampanj för att avkriminalisera [läs legalisera!] drogen. Om vi då hade vetat vad vi kan avslöja idag?Tidningen meddelar sedan att man, i likhet med ett stort antal ledande experter som på sin tid också var för en avkriminalisering/legalisering av cannabis, tar avstånd från en sådan kampanj. 

Jag trodde inte att The Independent  någonsin skulle medge att kampanjen var ett komplett misstag. Desto mer glädjande är det att konstatera att så är fallet. 

Den aktuella artikeln i The Independent hittar du här

Kampen mot cannabis till gagn för missbrukarna går vidare.

Läs också:
Skador av hasch och marijuana (uppdaterad 2006)
Haschguiden

Kommentarer
Postat av: Alex

Bara en liten grej: avkriminalisering och legalisering är inte samma sak... Avkriminalisering innebär att det fortfarande är olagligt men att man inte sätter folk i fängelse för att de råkar ha ett gram eller så på sig.

2007-09-13 @ 14:48:25
Postat av: Torgny Peterson

Ett korrekt påpekande. När det gäller The Independent´s kampanj var det officiella stridsropet avkriminalisering men om man lyssnade till vad förespråkarna, tex Anita Roddick, Paul McCartney, talade om handlade det om legalisering.

2007-09-14 @ 08:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0