12 mars börjar BUFF - Barn- och ungdomsfestivalen i Malmö

BUFF - Barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö, vill genom sin årliga återkommande filmfestival, öppna möjligheterna för influenser från Europa och övriga världen. Möjligheter att visa filmer som kanske aldrig annars skulle visas i Sverige och Malmö.
I festivalens biomörker får man möta olika kulturer, höra främmande språk och följa med på oändliga äventyr.

BUFF vänder sig till barn och unga via skolan, till alla som vill se bra film och till filmbranschen, som har stora tillväxtmöjligheter i vår region och som har stort inflytande på vårt framtida samhälle.

På BUFF står filmer för barn och unga hela tiden i fokus. Detta innebär att många ser BUFF som en utmärkt mötesplats för att diskutera och utveckla projekt och idéer inom barn- och ungdomsfilmgenren. BUFF har utvecklats till en internationell mötesplats för finansiärer, distributörer, filmköpare, manusförfattare, regissörer, producenter och filmpedagoger.

BUFF har varit och är förebild för många, både nationellt och internationellt och samarbetar med många internationella filmfestivaler.
1996 blev BUFF utsedd att vara svensk officiell filmfestival för barn och ungdomsfilm i ett samarbete med Svenska Filminstitutet. BUFF är efter 24 år, en etablerad företeelse i Malmö, Sverige och inom filmfestivalvärlden.

1992 mottog BUFF en Guldbagge för arbetet med att sprida bra film till barn och ungdom. Samma år fick BUFF Nöjesguidens utmärkelse Malmös Glädjespridare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0