Nytt nummer av BRIS-tidningen ute - att möta barn

Vanliga samtal mellan barn och vuxna, oavsett var de sker, är oändligt betydelsefulla och ofta väldigt underskattade, säger socialpedagogen och BRIS-ombudet Petter Iwarsson i en intervju i det femte numret av BRIS-tidningen med temat "att möta barn".

Alldeles för många barn har inte en enda vuxen att vända sig till när de har problem eller mår dåligt. Ofta beror det på att vuxna i barnets närhet inte vet hur de ska hantera situationen eller hur de ska hantera förtroendet som barnet ger genom att berätta.
BRIS-tidningen Nr 5 ger därför alla som arbetar med barn, och föräldrar, råd och tips om hur vuxna kan stödja barn och unga genom att möta barn utifrån deras behov.

Bland annat berättar psykologen och psykoterapeuten Elisabeth Cleve om hur vuxna kan samtala med och förstå de riktigt små barnen och psykolog Kati Falk ger råd om hur svåra samtal, som besked om allvarliga sjukdomar, eller dödsfall, kan föras med barn.

I tidningen kan du dessutom läsa om skolsköterskan Tomas Jacobsson som har nästan 25 års erfarenhet av att samtala med och möta pojkar.
Nätvandrarna Maria Soares Lindberg och Magnus Söderberg berättar om hur de genom sin närvaro på nätet stödjer barn och ungdomar.
Organisationen ´Maskrosbarn´ startades av två tonårstjejer, Therese Eriksson och Denise Madsen när vuxenvärlden svek. Läs deras berättelse om att växa upp med missbrukande föräldrar och vad de hade behövt av de vuxna runtomkring dem.

BRIS-tidningen gör också ett bokslut över året som gått, bland annat reder vi ut vad som hänt efter ´Fallet Louise´och ´Alexandramannen´ och Ola Lindholm, chefredaktör Kamratposten, skriver i sin krönika om modet som krävs för att möta barn.

Mer information om BRIS-tidningen finns på http://www.bris.se/.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0