Ex-polischef uttalar sig om cannabis

Den före detta polischefen i Lambeth-området i London, Brian Paddick, kandiderar nu till posten som borgmästare i London.


Den engelska tidningen The Independent ställde nyligen några frågor till Paddick, bland annat om cannabis.


Kommer du, efter succén med cannabisexperimentet i Lambeth, att genomföra liknande experiment över hela London?

Samtidigt som det betraktades som kontroversiellt då det pågick är jag stolt över vad vi uppnådde. Det bedömdes som en succé och det är därför som cannabisexperimentet i Lambeth redan har antagits av polisen på nationell nivå. För närvarande ser man över det, men jag är inte för någon förändring av det nuvarande systemet.


Bör cannabis legaliseras eller omklassificeras till en klass B drog?

Vi måste sluta och hålla på med lagligheten beträffande cannabis och om cannabis finns i rätt klass eller ej utan koncentrera oss på att utbilda människor, speciellt ungdomar, om de skadliga effekterna.


Har du någonsin använt cannabis eller någon annan illegal drog?

Nej


Varför tror du att människor använder droger?

Människor använder droger av en massa skäl. En del mår bra av det oavsett om det är alkohol eller illegala droger. För andra innebär det en möjlighet till flykt. Många vill inte använda droger men behöver hjälp för att upphöra med missbruket. Jag skulle vilja se bättre behandlingsmöjligheter för de som verkligen vill förändra sina liv.


Även om Paddicks hantering av cannabisproblemet beskrivs som "succe" är det inte en uppfattning som delas av det 50-tal poliser som besvarade en enkät i samband med en utvärdering av cannabisexperimentet i Lambeth-området. Av de cirka 50 poliser som besvarade enkäten uppgav en majoritet att hållningen till cannabis inte resulterat i någon förändring i hur de använde sin tjänstgöringstid. [Tanken var att man genom en mer tolerant inställning till cannabis och ändrade rapporteringsförhållanden skulle få mer tid över för arbete mot grövre brottslighet]. Vidare ansåg poliserna att denna nya policy skulle leda till ökad användning av droger i Lambeth-området, både när det gäller cannabis och klass A-droger. Slutligen ansåg de som besvarade enkäten att Lambeth-policyn skulle avbrytas och inte utvidgas till att omfatta resten av MPS (Metropolitan Police Service).


Hela intervjun med Paddick i The Independent kan du läsa här.


Vill du veta mer om den senaste brottsstatistiken i olika delar av London hittar du den här.


Läs också:

Brian Paddick borgmästarkandidat i London

  

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0