Inbjudan från TV-bolag att åka till Holland och knarka

Brittiska The Independent rapporterar om en skandalartad inbjudan från Channel 4, via produktionsbolaget Ricochet, som går ut på att utröna om det finns intresse hos journalister i 20-30-årsåldern att gå med på tillfällig eller mer regelbunden användning av cannabis och/eller ecstasy och tillåta oss att under en månad se vilka effekterna är.

I det email som skickats framgår att experimentet, som än så länge är på idéstadiet, ska genomföras i Holland där det inte blir några juridiska efterverkningar och där ett framstående universitet övervakar effekterna.

Att det finns media som är beredda att göra vad som helst för att sälja lösnummer är inte precis någon hemlighet, men frågan är om inte det här tar priset.

Det finns anledning att påtala den här sortens galenskaper för brittiska ambassaden med en uppmaning om att utröna om kanalen erhåller statliga bidrag och om dessa i sådana fall är förenliga med uppmaningar till folk att använda narkotika. Eventuella annonsörer och/eller sponsorer av kanalen borde också tänka sig för ett antal gånger innan man fattar beslut om eventuellt fortsatt engagemang med kanalen och produktionsbolaget ifråga.

Torgny Peterson 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0