Dags för utvisning?

Ja, kanske blir det så, kanske inte. Det handlar om kanadensaren Marc Emery som under flera år haft amerikanska polisens ögon på sig. Från amerikanskt håll hävdar DEA (Drug Enforcement Administration) att Emery sålt cannabisfrön för miljontals dollar, bland annat via Internet. 

I samband med att den då 47-årige Marc Emery greps av kanadensisk polis i juli 2005, efter en hemställan från USA, meddelade DEA i Seattle att Emery anklagas för att ha sålt marijuanafrön för miljontals dollar via Internet, post och i egen person till individer i USA och på andra håll i världen. DEA har genom en undersökning av Emery spårat frän från Emery till illegala odlingar i Indiana, Florida, Kalifornien, Tennessee, Montana, Virginia, Michigan, New Jersey och North  Dakota. Uppskattningsvis 75% av de fröer Emery säljer, transporteras till USA.   

Vidare konstaterar DEA att Marc Emery har drivit Marc Emery Direct sedan 1994 och tagit emot beställningar av cannabisfrön via Internet. Han är också välkänd i Kanada som utgivare av Cannabis Culture Magazine och ledare för BC Marijuana party. Enligt den hemsida Emery har, har han tjänat mer än tre miljoner dollar per år genom illegal försäljning av cannabisfrön. Emery hävdar att han lagerför världens största tillgång på cannabisfrön och att han betraktas som den störste distributören av cannabisfrön. 

Vad har då hänt i fallet sedan 2005. Inte mycket.

USA har begärt Emery utlämnad och ett första steg till en sådan möjlig utlämning äger rum nästa månad, närmare bestämt den 28 maj, då en så kallad hearing i fallet går av stapeln. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0