Låt inte parasiterna bestämma!

Medlemmar av grupper aktiva inom de organiserade brottslighet som bedriver affärer med narkotika, vapen, beskyddarverksamhet mm har med hot om våld och våld försökt skrämma medborgare till tystnad och underdånighet, nu senast i Göteborg.

Att ge vika för dessa parasiters försök till påtvingad verksamhet är fullständigt oacceptabelt. Utvecklingen kräver massiv mobilisering och kunskapsspridning om den organiserade brottsligheten hos medborgarna i gemen och aktiv utveckling av polisens och övriga myndigheters arbetsmetoder för att effektivisera kampen mot den organiserade brottsligheten.

Det är minst sagt barockt att hederliga människor ska vara rädda för att vistas ute, riskera att få egendom förstörd, låsa dörrarna om sig kvällstid när parasiterna som valt att ställa sig utanför det demokratiska systemet istället är de som snarare borde hållas kort och, i flera fall än vad som sker idag, hållas bakom lås och bom.

Vi uppmanar alla att visa sin avsky mot den här sortens våld genom öppet stöd till de som utsätts, genom debatter och diskussioner och genom att meddela polisen iakttagelser som kan vara relevanta för att öka ingripanden bland de som ägnar sig åt organiserad brottslighet.

Att den senaste tidens utveckling är mer än skäl nog till polisiära arbetsmetoder som ofta ifrågasatts blir allt tydligare. Rikspolisstyrelsens beslut om punktmarkering av grovt kriminella och utökat samarbete mellan myndigheter är goda exempel på arbetsmetoder som bör uppmuntras och intensifieras. Utökad avlyssning, buggning, strategiskt placerade trafikkontroller, informatörs- och undercoververksamhet är vidare metoder som bör förfinas och utvecklas ytterligare.

Låt inte parasiterna bestämma!

Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Henrik

Personer som gör sig skyldig till grova brott bör naturligtvis bekämpas med samtliga existerande demokratiska medel och rättsstatliga insatser. Men även människor som begår grova brott är fortfarande människor och INTE parasiter. På 1930-talet i Tyskland började man tala om människor som parasiter.

Jag tror absolut inte att du sympatisera med nazister. Inte heller tror jag att innebörden av din manifest skulle försvagas om du byter ut ordet ”parasiter” mot ”brottslingar”. Jag tycker att du borde göra det.

2006-09-27 @ 18:09:49
Postat av: Torgny Peterson

De kriminella element som väljer att helt ställa sig utanför samhället, till hundra procent ägna sig åt kriminalitet utan respekt för någon eller något annat, som ägnar hundra procent av sin tid åt organiserad brottslighet förtjänar att kallas parasiter.

Nazister skulle lämpligtvis kunna kallas svin, men jag antar att du inte uppskattar det heller.

2006-09-28 @ 06:24:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0