Ruttna politiker och tjänstemän

Operation ’Malaya’ i Spanien visade sig vara en mycket framgångsrik operation. Under gårdagen greps borgmästaren i Marbella, Marisol Yagüe och 18 tjänstemän i en massiv insats mot korruption.
Insatsen var ett led i arbetet med att undersöka stöld av allmänna medel, mutor mm och också kopplingar till organiserad brottslighet.

Utöver de nu anhållna undersöks en välkänd affärsman i Marbella och ett flertal jurister och borgmästare i närliggande områden.

Med början ikväll kl. 20.00 deltar medlemmar från PSOE, PA (Partido Andalucista), Partido Popular och IU (vänstern)  och invånare i en demonstration, organiserad av 20 organisationer i Marbella, där man kommer att ställa krav på att hela den politiska ledningen för Marbella lämnar sina poster. De regionala andalusiska partierna kräver att kommunfullmäktige upplöses och att man utlyser nytt kommunalval.

Att Costa del Sol, och inte minst Marbella, länge varit ett tillhåll för ett stort antal suspekta individer med kopplingar till organiserad brottslighet, inklusive omfattande handel med narkotika, är ingen hemlighet, inte heller att korruptionen bland de styrande är så utbredd.

Temat för kvällens demonstration är ’För vår värdighet och mot korruption och för hela den kommunala ledningens avgång.”

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0