Knarklegaliserarna formerar sina styrkor

I samband med den harm reduction-konferens som genomfördes i Vancouver tidigare i år samlades knarklegaliserare från Kanada, USA, Australien och Europa för att diskutera hur man ska kunna sätta stopp för det man kallar för 'kriget mot narkotika' och få ett slut på förbudet mot narkotika.

Knarklegaliserarna har satt 2020 som mål för 'knarkfred'. Huruvida freden ska firas med ett joint meeting mellan de stridande krafterna där haschpipan går laget runt bland krigsgeneralerna framgår inte av planerna.

Knarklegaliserarna inser att det långt ifrån är något fredsläge på gång inför nästa UNGASS (United Nations General Assembly Special Session on Drugs), som kommer att äga rum 2008 eller 2009 (definitiv tidpunkt är ännu inte satt )och därför siktar man in sig på det som eventeullt kan bli en nästa UNGASS - omkring 2020.

Det är viktigt att ha klart för sig att antalet knarklegaliserare som har något som helst eventuellt inflytande inte utgör någon stor grupp antalsmässigt, men flera av dom har tillgång till den politiska arenan där dom tar alla tillfällen i akt att skräna högt, och dessutom har tillgång till stora pengar, bland annat från George Soros.

Med anledning av knarklegalisarnas planer kommer vi att ägna särskild uppmärksamhet åt nedanstående personer som kan sägas utgöra något av knarklegaliserarnas 'styrelsemålvakter', dvs de kommer förmodligen att synas en hel del utåt samtidigt som det också finns andra intressenter med i spelet som inte finner det riktigt lämpligt att komma ut ur garderoben än.

Ethan Nadelmann - Drug Policy Alliance
Marsha Rosenbaum - Drug Policy Alliance
Eric Sterling - Criminal Justice Policy Foundation
Deborah Small - Break the Chains
Roger King - King County Bar Association Drug Policy Project
Alex Wodak - Australian Drug Law Reform Foundation
Danny Kushlick - Transform Drug Policy Foundation
Martin Jelsma - Transnational Institute

Närmast på schemat står bland annat en presentation av hur den framtida, legaliserade knarkmarknaden ska regleras och under de närmaste månaderna kommer the King County Bar Association, Transform och the Health Officers Council of British Columbia att prata ihop sig om en gemensam hållning i denna för alla knarklegaliserare så väsentliga fråga.

För närvarande har 2020-gruppen inga representanter från Afrika, Asien, Mellanöstern eller Sydamerika men man kan säkert lyckas locka med någon som kan övertalas om det fantastiska med legalisering av narkotika med hjälp av diverse traditionella påtryckningsmedel.

Jag kan försäkra er - fortsättning följer! Jag kan också försäkra er om att andra grupper arbetar i en helt annan riktning som inte har för avsikt att underlätta massförstörelse av människor genom legalisering av narkotika.

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Henrik

George Soros är inte någon fattig människa direkt, det kan man säga. Men ändå är det helt fel att säga/antyda att de rika drogpolitikreformförespråkarna kämpar mot den lille ”Robin Hood” som i underläget ivrigt försvarar den nuvarande drogpolitikregimen. Tvärtom! Om det finns någon ”Robin Hood” här då är det drogpolitikreformförespråkarna. De kämpar nämligen mot en motståndare som har tillgång till nästan obegränsade resurser/riktigt stora pengar, nämligen alla våra skattemilliarder!

Tråkigt att alla dessa skattemilliarder som kunde användas på ett vettigt sätt för förebyggande åtgärder och medicinsk hjälp för sjuka människor med drogproblem bara används för att upprätthålla ett ruttet drogpolitiksystem med den främsta inriktningen på polisiära handlingar. Och till slut bidrar den nuvarande ruttna drogpolitikregimen bara till att kriminella nätverk kan tjäna stora pengar, vilket vore mycket svårare för dem i en statligt reglerat marknad.

2006-07-24 @ 17:06:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0