Domare skyddar advokat som smugglade knark

Med all rätt är man upprörd i Storbritannien efter att en domare, Lord Kinclaven, beslutat skydda namnet på en advokat som smugglade in heroin och Diazepam till ett värde av mer än 20.000 kronor till sin klient på Barlinnie-fängelset i Glasgow. Den insmugglade mängden bestod av minst 15 gram heroin och 158 Diazepam-tabletter

Såväl brittiska media som politiker har uttalat mycket skarp kritik mot den här sortens 'beskydd'.

Ett snarlikt fall inträffade i Nya Zeeland för några år sedan då en av George Soros kamrater i klubben för förespråkande av en mer tolerant inställning till bruket av narkotika, Peter Lewis, greps med marijuana.

Efter en övernattning på statlig bekostnad släpptes Lewis och domstolen i Nya Zeeland utfärdade yppandeförbud om vem fallet gällde. Nu var det förmodligen bara Nya Zeeländarna som inte i sina egna dagstidningar kunde läsa vem det handlade om eftersom flera webbplatser på Internet kunde meddela att det faktiskt handlade om Peter Lewis, som tillsammans med John Sperling och George Soros är de största enskilda, finansiella bidragsgivarna till organisationer som arbetar för en ökad möjlighet att använda narkotika.


I sammanhanget kan det vara intressant att känna till att Lewis vid tillfället överlämnade ett antal dollar till en institution för behandling av narkotikamissbrukare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0