Apropå dopning

Om du betraktade någon av TV:s morgonpratsoffor idag kunde du knappast undgå att notera uppmärksamheten kring Österrikes 'Dopinggate-affär'. I TV4 trevade sig programledarna och vice ordförande i Svenska Olympiska Kommittén fram och verkade ha svårt att bestämt uttala sig om att doping, inte bara på OS-nivå utan på alla nivåer, är förkastligt och att de som erbjuder sådan verksamhet eller på annat sätt nyttjar den i rimlighetens namn bör jagas, om inte med blåslampa, så i vart fall med omfattande, oaviserade kontroller.

I TV4 undrade en av morgonpratarna om det inte hade varit möjligt att göra en insats mot det österriska skidteamet tidigare, antagligen i syfte att inte utsätta oskyldiga för obehag?! Ungefär lika effektivt som att testa besökare som har för avsikt att testa knark på ett party två dagar innan partyt äger rum.

Den svenske professorn Arne Ljungqvist, knuten till WADA (World Anti-Doping Agency) gav i en telefonintervju klar och tydlig information om de faktiska omständigheterna, varvid morgonpratarnas tyckande upphörde på ett, för dom, förtjänstfullt sätt.

Kanske borde fler journalister utsättas för mer av korrekt information i drogrelaterade frågor för att vi ska slippa de värsta journalistiska knarkgrodorna.

Är du intresserad kan du läsa mer om WADA på adressen http://www.wada-ama.org/en/

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0