Seminarium om ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang

Lena Adelsohn Liljeroth och Beatrice Ask bjuder in till seminarium/hearing om ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang

Idrottsanknutet våld och andra brott i samband med stora idrottsevenemang innebar stora problem för idrottsrörelsen och medförde höga kostnader för samhället i slutet av 1900-talet. Då inleddes ett organiserat samarbete mellan polisen och idrottsrörelsen, vilket fick till följd att våldet stadigt minskade under en följd av år.

Under senare år har dessvärre denna positiva utveckling avstannat och ordningsstörningar har i ökande omfattning skett inne på arenorna och mellan grupper av individer som säger sig vara supportrar till elitlag i de stora lagsporterna. Idrottsanknutna ordningsstörningar sker även på andra platser än arenorna och vid andra tidpunkter än då matcherna spelas.

Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth och justitieminister Beatrice Ask bjuder därför in representanter för idrottsrörelsen och samhället, som på olika sätt medverkar till att förhindra våld och huliganism i samband med idrott, till ett seminarium/hearing den 14 februari 2007. Syftet med seminariet/hearingen är att ge ett underlag till hur arbetet för att skapa en positiv atmosfär kring stora idrottsevenemang kan gå vidare.

Seminariet/hearingen äger rum onsdagen den 14 februari 2007 kl. 13.30 - ca 16.00.

Kontakter:
Maria Dupont
Pressekreterare hos Lena Adelsohn Liljeroth
08-405 35 12
070-358 77 91
[email protected]

Rickard Wessman
pressekreterare hos Beatrice Ask
08-405 47 22
070-261 26 17
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0