Dessa 'brott' bör undersökas närmare av Riksåklagaren

Vad som 'normalt' skulle betraktas som brott har i två fall fått resultat som förtjänar en närmare undersökning av Riksåklagaren (RÅ).

I första fallet rör det sig om en 21-åring i Östersund som hade narkotikaklassade tabletter i fickan då han greps. I domstolen hävdade 21-åringen att byxorna inte tillhörde honom och att någon annan person måste ha lagt dit tabletterna. Åtalet ogillades.

I det andra fallet rör det sig om en 38-årig Umeåbo som då han greps hade 1,49 promille i blodet. Då tingsrätten bedömde att han vid tillfället för körningen led av psykisk sjukdom ogillades åtalet.

Som sagt - de här två fallen bör granskas ärmare av RÅ.

Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Jimmy Nyberg

Tyvärr får man säga att detta inte är första gången som i varje fall jag blir förvånad.Det bör väl vara upp till var och en vad som finns i t.ex lånade byxor. Att en sådan lögn går hem verkar mycket märkligt. Det andra fallet skulle nog rätten behöva lite mer utbildning för. Det finns betydligt bättre metoder för behandling utav psykiska sjukdomar. Det skulle nog varit det bästa att en sådan person inte ens har ett körkort, med tanke på sjukdom och omdöme.

2006-08-26 @ 15:20:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0