Nya friska(!) tag inom harm reduction-rörelsen - rena rakblad till dom som vill skära sig

Rubriken låter som ett dåligt 1 april-skämt, men dessvärre är detta det senaste uttrycket från ’skadereglerarna’ inom harm reduction-rörelsen.

På fullt allvar föreslår nu brittiska sjuksköterskor att man ska förse patienter, som har för avsikt att skada sig själva med rakblad, rena fina rakblad så att dom kan skära sig på ett ’säkrare’ sätt. Enligt sjuksköterskorna ska de patienter som beslutat sig för att skada sig själva få hjälp med att minimera skaderiskerna på samma sätt som narkotikamissbrukare förses med rena sprutor och kanyler. Vänta, det är inte färdigt än.

Utöver att förse patienterna med rena rakblad innebär förslaget också att de ska förses med förpackningar med rena bandage och få tillgång till rena lokaler där de kan skära sig ’på ett säkert sätt’. Vidare ska sjuksköterskorna ge patienterna råd kring vilka delar av kroppen det är säkrast att skära sig på.

Förslaget om ”säker självskadeverksamhet” ska debatteras på RCN:s (Royal College of Nursing) kongress nu i april.


Läs mer om denna innovativa och pragmatiska galenskap i söndagsupplagan i Sunday Times.
 
Snart är det kanske dags för kurser för unga flickor om hur man blir våldtagen på ett säkrare sätt. Eller vad sägs om säker skattesmitning, säkrare drogfylla för dom som gillar att köra bil fort, eller varför inte speciella områden, i utkanten av sta´n, där samtyckande, aggressiva vuxna på ett säkert’ sätt kan puckla på varandra med basebollträ tills någon avlider. Begravningskostnad skulle kunna ingå i detta ultimata harmreduction-koncept.


Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0