Känner du till innehållet i den politiska deklarationen från UNGASS?

1998 ägde UNGASS (United Nations General Assembly Special Session on Drugs) rum i FN-högkvarteret i New York, den enskilt största generalförsamlingen om narkotika någonsin.

Som medlem av den svenska regeringens delegation var det en imponerande upplevelse att konstatera att alla närvarande länder vid UNGASS anslöt sig till innehållet i den politiska deklaration som antogs enhälligt.

2008 sker en utvärdering av vad som åstadkommits sedan 1998 och inför den ’återsamlingen’ arbetar nu legaliseringsförespråkarna intensivt för att försöka underminera FN:s narkotikakonventioner.

Det finns skäl att påminna om innehållet i den politiska deklarationen i sin helhet och inte minst Artikel 19 där skrivningen lyder ”…Vi förbinder oss att arbeta nära Förenta Nationernas drogkontrollprogram för att utveckla strategier i syfte att eliminera eller avsevärt reducera den illegala odlingen av kokabusken, cannabisplantan och opiumvallmon fram till 2008. Vi bekräftar vår beslutsamhet att mobilisera internationellt stöd för våra ansträngningar att uppnå dessa mål.”  

Det gäller för svenska politiker och politiker i övriga länder att leva upp till åtagandet och motarbeta de krafter som nu arbetar för att försöka åstadkomma en förändring av innehållet i FN:s narkotikakonventioner för att på så sätt underminera innehållet i den politiska deklarationen.

Inför höstens val är det mer än angeläget att fråga politiker i den svenska regeringen och övriga politiska partier på vilket sätt de tar ansvar för att leva upp till innehållet i den politiska deklarationen.

Du hittar hela texten i den politiska deklarationen här.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0