Har någon hört talas om Senlis Council?

Har någon hört talas om Senlis Council? Antagligen ytterst få eftersom organisationen inte gör något större väsen av sig utåt. Organisationer som förespråkar liberalisering av narkotikapolitiken brukar inte göra det. Ungefär som Mike Trace, 'femtekolonnaren' som arbetade hos FN i Wien, är de redan 'liberaliseringsfrälsta' de som i första hand hälsas välkomna i den inre kretsen av Senlis.

Bland de som ägnar sig åt att studera narkotikapolitiska strategier är Senlis Council ett begrepp som omedelbart associeras med en liberalisering av narkotikapolitiken och, beträffande vissa deltagare i Senlis, med avkriminalisering och legalisering.

Vi hade tänkt vänta med att 'presentera' Senlis Council närmare men kommer att omvärdera tidsplanen för detta.
 

Är legalisering av opiumodling i Afghanistan en lösning på heroinproblemet?
Det hävdar Senlis Council, en tankesmedja som bl.a. verkar för en ”omformulering” av det internationella narkotikapolitiska ramverket. Bland Senlis portalfigurer finns bland annat den tidigare Interpolchefen Raymond Kendall.

Christina Gynnå. stf. narkotikapolitisk samordnare, argumenterar mot förslaget i en debattartikel publicerad i NAT, Nordisk Alkohol- & narkotikatidskrift nr 1/06, vol. 23.

Läs den!

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0