Vänsterpartiets socialborgarråd vill vårda narkomaner i Riga

Stockholms vänsterpartistiska socialborgarråd, Margareta Olofsson, vill vårda missbrukare i åldern 18-25 år i Riga. Idén med export av missbrukare kommer efter att socialtjänsten i Stockholm besökt Riga.

Idén kring exportindustrin har inget att göra med ekonomi, försäkrar Olofsson. Nej då - enligt Olofsson, citerad av Dagens Nyheter idag är det "samarbetet med letterna som är det viktiga, inte de minskade kostnaderna". Fa´n tro´t!

Nej, säg som det är Olofsson! Det är pengarna som räknas (i alla bemärkelser). Om det bara handlade om samarbete skulle hela projektet med enkelhet ha kunnat bedrivas i Sverige.

Att vänsterpartiets socialborgarråd tar initiativ till lönedumpning inom vårdsektorn är ett intressant konstaterande. Det tycker såväl Kommunal som SKTF, som enligt DN inte hört talas om planerna, än mindre sanktionerat dom.

Kommentarer
Postat av: Mats Barre

Att Stockholm nu väljer att finna billiga ”quickfix”-lösningar för missbrukare måste kritiskt granskas. Detta sker ju i en tid då bl a Björn Fries, narkotikasamordnare, idag via ekot meddelar att handeln med droger ökar, heroinpriset sjunker och fler andra indikatorer visar att det egentligen inte finns något grepp på utvecklingen. Att enskilda kommuner då, i desperat jakt på förbilligande åtgärder, letar desperata lösningar är alarmerande. Utvecklingen kan inte bromsas av enskilda kommuners agerande. Tvärtom kan detta förvärra situationen. Kontrollåtgärder, förebyggande arbete och behandling måste nu, såsom tidigare, gå hand i hand. Narkotikasamordnaren har ett stort ansvar att se till att inte utvecklingen skenar iväg och att enskilda kommuner hittar enskilda lösningar på ett nationellt problem som kräver nationella lösningar. Sverige har en god kompetens på området. Denna måste tas tillvara. I det stålbad som är och som kan komma att förvärras försvinner både duktiga människor, god vård och bra behandlingshem. Då hjälper inte hur många behandlingshem som upprättas utomlands.

2005-11-21 @ 16:10:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0