Naiv cannabisdiskussion i Danmark



Det är väl knappast någon som kan ha undgått att lägga märke till det gängkrig som pågår mellan olika kriminella gäng i Danmark i allmänhet, och i Köpenhamn i synnerhet.


I kölvattnet på detta krig kommer nu ett antal förslag om hur man ska kunna få bukt med "kriget". Ett av de mindre begåvade förslagen, som dessutom visar på total okunnighet om den kriminella gängkulturen, är att hasch borde finnas tillgängligt för försäljning på apotek och att detta skulle bidra till att "kriget" upphörde.


En dansk politiker som också är läkare, Thor Grønlykke, säger till Berlingske Tidende att gör man det receptbelagt  kan läkaren ha kontroll över vem han förskriver det till och han fortsätter, på det viset förhindrar man att unga under 18 år kan köpa det och läkaren kan samtidigt kontrollera att man inte missbrukar det.


Uppenbarligen tror Grønlykke att man genom försäljning på apotek skulle ta över kontrollen över haschmarknaden. Mer än lovligt dumt. Om Grønlykke, och eventuellt andra, för en sekund tror att detta i något enda avseende skulle förhindra de kriminella gängens fortsatta aktiviteter i knarkbranschen så får man hoppas att de som är mer insatta i det som händer i Danmark och på andra håll också för den delen tar ett antal rejäla utbildningssamtal med G.


Danska PLO (Praktiserende Lægers Organisation) ger inte mycket för G:s idéer. PLO:s ordförande Michael Dupont säger till Berlingske Tidende, jag kan se vänrummen framför mig fredag eftermiddag. Vad tänker dom på inne i rådhuset...Man skulle lika gärna kunna säga att det är vår uppgift att sälja cigaretter och sprit så vi kan säkra att de som har hjärt- och leversjukdomar inte får tag i det.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0