Delat ansvar - om kokain i Colombia och Europa

För att öka omvärldens kunskaper och för att påtala behovet av samarbete lanserar den kolombianska regeringen, i samarbete med UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime), en internationell kampanj med avstamp i England 31 oktober- 2 november.

Till projektet hör också en engelskspråkig hemsida, ’Shared Responsibility’. Där hittar du inte bara intressant information om kokainhanteringen utan också uppmaningar om ökat internationellt samarbete för att bekämpa smuggling, tillgång och efterfrågan, inte minst i Europa, av kokain.   

Jag rekommenderar dig också att ta del av det anförande som den tidigare chefen för narkotikabekämpningen i Colombia, general Rosso Jose Serrano Cadena, höll i USA den 21 september i år. Anförandet, med titeln ’The need for European assistance to Colombia for the fight against illicit drugs’, innehåller högaktuell och uppdaterad information om kokainhanteringen och dess koppling till Colombia.  

General Rosso Jose Serrano Cadena, som jag haft tillfälle att träffa och tala med i Sydamerika, är numera Colombias ambassadör i Österrike. 

Anförandet hittar du här

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0