Årsrapporten från EU:s drogobservatorium i Lissabon

Torsdag 23 november kl.11.00 offentliggörs årets rapport om drogsituationen i Europa från EU:s drogobservatorium i Lissabon.

I år innehåller Årsrapporten över situationen på narkotikaområdet i Europa uppgifter från de 25 EU-medlemsstaterna, Norge, Bulgarien, Rumänien och Turkiet.

I fyra kapitel om narkotikaanvändning, narkotikatrender, tillgång till narkotika och narkotikabehandling ligger tyngdpunkten på cannabis, kokain och opiater, liksom amfetamin, ecstasy och psykotropa droger. Andra kapitel handlar om politik och lagstiftning, olika sätt att hantera narkotikaproblem, infektionssjukdomar och narkotikarelaterade dödsfall samt kontroll av problematiskt missbruk och blandmissbruk.

Rapporten kommer att finnas på 23 språk (19 EU-språk + norska, bulgariska, rumänska och turkiska).

Rapporten läggs samtidigt ut på Internethttp://annualreport.emcdda.europa.eu, där du också kan läsa ECNN:s pressmeddelanden (på 23 språk) och nationella rapporter (på engelska) från de nationella Reitox-kontaktpunkterna.

Rapporten kompletteras av tre artiklar om särskilda frågor på engelska med rubrikerna: ”Europeisk narkotikapolitik: utvidgas den till att omfatta mer än olagliga droger?”, ”Ett genusperspektiv på narkotikamissbruk och hantering av drogproblem” och ”Narkotikaanvändningens utveckling i nöjesmiljöer” (http://issues06.emcdda.europa.eu).

Samma dag offentliggör ECNN sin Statistikbulletin 2006, en Internetprodukt med mer än 300 tabeller och diagram som ligger till grund för en stor del av analysen i årsrapporten (http://stats06.emcdda.europa.eu).

Landsprofiler
kompletterar bilden och ger en grafisk översikt över de viktigaste aspekterna på narkotikasituationen i varje land (http://dataprofiles06.emcdda.europa.eu). 

Materialet ovan offentliggörs på Internet kl. 11.00.

Hjälpcentraler vid Reitox-kontaktpunkterna svarar på frågor som rör ett enskilt land (http://www.emcdda.europa.eu/?nnodeid=1225).

För att huvudwebbplatsen inte ska bli överbelastad kommer ECNN att lägga ut rapporten och pressmeddelandena på en parallell webbplats (http://docs.emcdda.europa.eu).

Pressmeddelandena kommer också att finnas på http://www.emcdda.europa.eu/?nnodeid=875

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0