Äntligen! Kanadas nya regering lovar ingripa mot business med cannabis

I Kanada röks det marijuana i mycket stor omfattning och den kanadensiska marijuanan på Kanadas västkust är mycket välkänd för sin höga THC-halt.

Marc Emery, marijuanaälskande kanadensare och grundare av Kanadas B.C. Marijuana Party, har begärts utlämnad av USA för omfattande hantering av marijuana. Ärendet är inte avgjort än.

Enligt Seattle Post Intelligencer säger Emery att han tjänat 15 miljoner dollar ( knappt 120 miljoner kronor) under de senaste tio åren genom att sälja marijuanafrön, utrustning för odling och instruktioner för odling.

I staden Hamilton i Ontario, Kanada, har ägaren till marijuanakaféet ’Up in smoke’ nyligen gripits av polisen för innehav av marijuana och innehav i syfte att sälja, vilket oroar Marc Emery och hans kamrater. I ett samtal med en lokal tidning, Hamilton Spectator, säger Emery att ”Dom försöker att radera ut vår rörelse.”  Utan tvekan ett lovvärt initiativ men det uppskattas som sagt inte av den utvisningshotade Emery.

Den tidigare, liberala regeringen visade inte speciellt starkt motstånd till en avkriminalisering av innehav av små mängder marijuana, men den nya, konservativa regeringen har inga avsikter i den riktningen utan har istället utlovat minimifängelsestraff och kraftiga böter för allvarliga brott, inklusive de som odlar marijuana.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0