Om danska journalisttorskar

Chefredaktören Hans Engell på danska Ekstrabladet tycker att journalisttorskarnas tester av danska prostituerade är ”charmigt”. Inställningen och uttrycket bekräftar intrycket att huvuden bakom vissa yttranden är i besittning av endast två hjärnceller – en för inandning och en för utandning.

Huruvida Engell själv utgör en del av det danska journalisttorskteamet framgår inte av hittillsvarande rapportering. Frågan är om Engell skulle tycka att det vore lika ’charmigt’ om hans egen dotter, om han nu har någon, testades av hans anställda torskar. 

De danska journalisttorskarnas ’charm’ består i att de betalar prostituerade för att sedan värdera deras tjänster och publicera resultatet på Internet. 

Den före detta justitieministern Engell skulle med all säkerhet dra nytta av ett samtal med den danska folketingsmedlemmen Ellen Trane Nørby.  Kraven på åtgärder mot kvinnohandel och prostitution ökar också i Danmark där folketingsmedlemmen för Venstre, Ellen Trane Nørby, vill att regeringen tar itu med kvinnohandeln och gatuprostitutionen. I ett brev till justitieministern kräver hon att polisen ska åläggas att patrullera bordeller och att kvinnor ska få möjlighet att stanna i Danmark en längre tid för att hjälpa polisen med uppgifter så att man kan komma åt de som ligger bakom sexhandelsindustrin.

"Kvinnohandel är modern slavhandel. Det är skamligt att vi 2006 kan köpa och sälja människor" säger Ellen Trane Nørby, enligt den danska tidningen Politiken.

Trane Nørby får medhåll av den rättspolitiske ordföranden i det konservative folkeparti, Tom Behnke, som betraktar handeln med kvinnor som "avskyvärd".

Heder åt de danska politikerna som nu ställer krav på åtgärder. Heder också åt Reden - en dansk organisation som arbetar för att hjälpa prostituerade. Journalisttorskarna och Engell borde skämmas. 

Besök också:
Stopkvindehandel.nu 

Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Henrik

Kvinnohandel är förbjuden i Danmark.

2006-06-29 @ 17:54:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0