Svensk narkotikabekämpning på export

Det svenska företaget Biosensor Applications Sweden AB är mycket framgångsrikt internationellt med produkter som bland annat ’den artificiella hundnäsan’ BIOSENS för att spåra narkotika.

Det svenska företaget har redan fått två order från den japanska tullen på en kombination av system för upptäckt av sprängämnen och narkotika. Polisen i Thailand har också beställt fem kompletta system från det svenska företaget.

Senast i raden av beställare finns den australiensiska tullen som, enligt Securityworldhotel, har beställt tio kompletta system, till ett värde av 5,9 miljoner kronor, för upptäckt av sprängämnen och narkotika.
Enligt samma källa har den australiensiska tullen utvärderat det svenska systemet i mer än två år, vilket bidragit till att ytterligare utveckla produkten enligt de kravspecifikationer som ställts från Australien.

Utvecklingen av BIOSENS-systemet började i Sverige 1995. Hittills har 200 miljoner kronor investerats i utvecklingen av BIOSENS-systemet uppger Securityworldhotel.

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0