Soros & Co och legaliseringsrörelsen

Igår sa det amerikanska representanthuset ja till ett förslag som syftar till att sätta stopp för mångmiljondonationer från personer som t ex George Soros till oberoende politiska grupperingar och frivilligorganisationer.

George Soros och hans närmaste finansiella, drogpolitiska vapendragare, John Sperling och Peter Lewis, har hittills investerat miljontals dollar i just sådana grupper för att försöka styra den narkotikapolitiska utvecklingen i en mer tolerant riktning. Men nu är det förhoppningsvis slut med det.

Hittills har så kallade 527-organisationer kunnat ta emot obegränsade summor från såväl företag och fackföreningar som enskilda individer.

Enligt det nya förslaget kan enskilda individer nu bara ge 5.000 dollar per år och donationer från företag och fackföreningar blir inte tillåtna. Beträffande bidrag i samband med delstats- och kommunala val blir den övre gränsen 25.000 dollar till de så kallade 527-organisationerna, uppkallade efter den paragraf i den amerikanska skattelagstiftningen som reglerar bidrag till sådana organisationer.

Det kan vara intressant att känna till att George Soros år 2004 gav motsvarande 205 miljoner kronor till olika 527-organisationer.  

En av de bättre och mer omfattande, officiella guiderna till, i första hand, den amerikanska legaliseringsrörelsen (’A Guide to the Drug Legalization Movement’) hittar du här.

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: PER NYSTRÖM

DET ÄR BRA ATT AMERIKANARNA SJÄLVA BÖRJAR VAKNA UPP MED VAD SOM HÄNDER PÅ HEMMAPLAN.

2006-05-09 @ 11:18:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0