Motorcykelåkarnas globala kriminella imperium

Den som är intresserad av motorcykelåkande grupperingar kan med fördel rekommenderas att läsa en nyutkommen intressant bok, ’Angels of Death - Inside the bikers’ global crime empire’, författad av William Marsden och Julian Sher.

Boken är mycket aktuell och så uppdaterad som man överhuvudtaget kan begära med tanke på att det är en tryckt produkt. Till skillnad från många andra böcker på samma tema ger boken en omfattande överblick av Hells Angels och deras verksamhet.

Författarna varnar för att det fortfarande finns alltför mycket av naivitet och nämner Holland som ett exempel. Författarna skriver, "The Dutch thought they knew better. To them, outlaw bikers were simply a quirky American subculture. If other countries followed Holland's policy of tolerance and acceptance [they thought], the world would be a better place." Utvecklingen i Holland kan tjäna som ett varnande exempel, konstaterar Marsden och Sher.

Exempel från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Kanada, USA med flera länder finns också med i boken på 464 sidor, som är utgiven av Knopf Canada.

Boken går att beställa, till överkomligt pris genom t ex www.adlibris.com

Den som vill läsa mer om samma ämne kan med fördel välja någon av kanadensaren Yves Lavignes böcker.

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0