Brittisk minister förespråkar slumpmässiga drogtester

The Abbey School i Faversham i det brittiska grevskapet Kent har genomfört slumpmässiga drogtester på sina elever sedan januari 2005 och uppenbarligen har drogtesterna bidragit till att höja såväl ett positivt klimat som prestationer.

Ministern ansvarig för utbildningsfrågor, Ruth Kelly, sa nyligen på en NASUWT-konferens (The National Association of Schoolmasters Union of Women Teachers) att skolan i Kent upplevt tydliga förbättringar sedan man införde drogtesterna och att hon välkomnade andra skolor att påbörja likartade drogtester.
Vid Abbey School väljs, med hjälp av dator, 20 elever ut varje vecka för att genomgå drogtester, som utförs av speciellt tränad personal. Proven skickas sedan till laboratorium för analys.

Rektorn vid Abbey School, Peter Walker, säger till den engelska tidningen The Guardian att mer än 500 elever testats sedan programmet infördes och hittills har man bara haft ett positivt prov. ”Skolan har upplevt de 18 bästa månaderna i sin historia och de bästa examensresultaten”, säger Walker, som menar att det faktum att drogtesterna förekommer har gett eleverna en anledning att inte använda narkotika.

Det svenska Skolverket eller några engagerade lärare kanske borde göra ett studiebesök i Faversham.

Läs också:
86 procent stöder förslag om drogtester i skolan
Ska vi ha narkotikatest på barn under 15 år?

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0