Sverige mot narkotika



13-14 maj är det dags för den stora mässan Sverige mot narkotika i Örebro.


Konferensen och mässan Sverige mot narkotika är den största återkommande manifestationen för svensk narkotikapolitik. Vartannat år sedan 1993 har konferensen och mässan genomförts med olika tema som utgångspunkt för arrangemangen. Här träffas de som arbetar mot narkotika och dess fatala effekter på människor och samhälle för att dela med sig och ta del av erfarenheter, nya fakta och forskningsrön.

Bakgrunden till konferensen och mässan var bland annat det förestående svenska inträdet i EU och de farhågor som fanns inför att öppna gränserna mot Europa. Arrangörer av mässan är centrala myndigheter och organisationer som företräder förebyggande insatser, vård, behandling och kontrollinsatser inom drog- och narkotikaområdet.

Tema denna gång är "Tillbaka till helheten". Prevention, tillgångsbegränsning samt vård och behandling är länkar i en och samma kedja. 2009 års konferens och mässa ser till helheten, vilket kommer att synas i konferensprogrammet. I helhetsbegreppet ingår också sambandet mellan lokal, nationell och interntionell narkotikapolitik.


Konferensprogrammet hittar du här och du kan läsa mer om Sverige mot narkotika här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0