Lärarsatsning om EU inleds i Stockholm

Onsdag den 6 maj inleder regeringen tillsammans med EU-kommissionen och Europaparlamentet en lärarsatsning inför Europavalet och det svenska ordförandeskapet.


Målet med den gemensamma lärarsatsningen är att ett stort antal samhällskunskapslärare, minst en från varje gymnasieskola i Sverige, ska ha deltagit vid de utbildningar som hålls runt om i landet under 2009. EU-minister Cecilia Malmström medverkar vid det första utbildningstillfället.


Skolan spelar en viktig roll för att öka intresset för och höja kunskapsnivån kring EU-frågor. 2009 är något av ett "EU-superår" med valet till  Europaparlamentet och Sverige som EU-ordförande. Det är därför extra glädjande att lärarna erbjuds möjligheten att fördjupa och bredda sina EU-kunskaper, säger EU-minister Cecilia Malmström.


Lärarsatsningen, som löper i fyra år, sker inom ramen för ett samarbetsavtal mellan regeringen, EU-kommissionen och Europaparlamentet. Lärarsatsningen delfinansieras med dryga fyra miljoner kronor från EU-kommissionen. Internationella Programkontoret verkställer satsningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0