Har Schwarzenegger noll koll?



Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger låter meddela att han inte tror att det är dags för någon legalisering av marijuana, men däremot att det är dags att debattera ett sådant förslag.


I samma uttalande, till Reuters, säger Schwarzenegger att Jag tror att vi noggrant bör studera vad andra länder som legaliserat marijuana och andra droger har gjort och hur det påverkat dessa länder och om dom är lyckliga över ett sådant beslut.


Om Schwarzenegger har lika dåliga kunskaper om droger och ekonomi som om vilka länder som legaliserat droger så är det inte särskilt svårt att räkna ut att legaliseringsförespråkarna kommer att lura skjortan av honom.




Inget land har hittills legaliserat vare sig marijuana eller någon annan narkotika, inte ens Nederländerna vilket en del tycks tro. Kanske någon på en amerikansk ambassad i Europa kunde meddela Schwarzenegger att Nederländerna, som ofta framställs som någon förebild, intensifierar sitt arbete mot cannabis. Kanske kan Kaliforniens guvernör och hans administration lära sig något av det. Du kan läsa mer om arbetet mot cannabis i Nederländerna i ett reportage från Act Now (användarnamn: user; lösenord: gbg).


Läs också:

Om folk knarkade mer - vilka skatteintäkter!


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0