Behov av snabbare reaktioner på drogproblemen i Europa och ny rapport om cannabis



Under den här veckan har omkring 300 forskare och andra från Europa, Nordamerika och Australien träffats i Lissabon för att diskutera drogproblem. Ett av de viktigaste resultaten av konferensen är det uttalade behovet av snabbare reaktioner på den ständiga förändringen av droganvändningen i Europa.


Beträffande cannabis presenterades uppskattningar av konsumtionen av drogen. Uppskattningsvis konsumeras 1 750 ton årligen i i EU:s medlemsstater och i Norge, enligt en studie utförd av Observatoire français des drogues et des toxicomanies.





Enligt studien, som redovisar den föränderliga cannabismarknaden i Europa, uppgår värdet av den totala konsumtionen till ett värde i detaljhandelsledet på 9,6 miljarder euro (jämfört med 92 miljarder euro för alkohol och 143 miljarder euro för tobak).


Studien, som offentliggörs senare i år, redovisar förändringar i tillgång och efterfrågan på cannabis, den ökade produktionen av cannabis i EU:s medlemsstater, marknadsandelar, och styrkan i olika cannabisprodukter, särskilt i de hemodlade varianterna.


Vid konferensen framkom också att produktionen av cannabis minskat i Marocko och att tull och polis beslagtar omkring 20 procent av drogen.


Besök också:

Action on new drugs


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0