USA får de marijuanaproblem landet förtjänar med Holder som kapten vid rodret



De amerikanska marijuanamedicinmännen vädrar morgonluft efter att USA:s justitieminister under en frågestund med mediarepresentanter igår meddelade att federala agenter kommer att ingripa mot marijuanamedicinmän i de fall de bryter både mot delstatslagstiftning OCH federala lagstiftning.


Snyggt sätt att komma undan och låtsas ha "tagit tag i frågan". Mesigheten hos den nya administrationen att en gång för alla göra upp med den kriminella låstsasmedicinska verksamhet som den mycket lönsamma försäljningen av marijuana utgör är löjeväckande, men som man bäddar får man ligga. Med Holder vid rodret kan USA räkna med en kraftig ökning av missbruket av marijuana och därmed ökade problem för hälso- och sjukvården.


En och annan "marijuanapatient" skänker kanske  Holder och hans kollegor en vänlig tanke och kanske dom rent av kan tänkas rösta på Obama nästa vända det är dags om dom inte är alltför upptagna att behandla sig själva med den av administrationen uppskattade "medicinen".


Men, men...säg den glädje som varar beständigt för kriminella medicinmän. Holder meddelade nämligen samtidigt att polisen kommer att ingripa mot vem det än vara månde som använder lagar om medicinsk marijuana som ett skydd för att dölja annan illegal verksamhet.


Inget lands motsvarighet till vårt läkemedelsverk någonstans i världen har godkänt vare sig rökning av marijuana som medicin eller att någon form av medicin intas i rökt form.


I dagsläget tillåter 13 amerikanska delstater marijuanamedicinmän, nämligen Alaska, Kalifornien, Colorado, Hawaii, Maine, Michigan, Montana, Nevada, New Mexico, Oregon, Rhode Island, Vermont och Washington.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0