Polisen intensifierar insatserna mot ökande antal cannabisfabriker



Regeringstjänstemän, polischefer och andra representanter för rättsvårdande myndigheter i England, Skottland och Wales träffas idag för att för att diskutera nya strategier för att kunna stänga igen fler av de cannabisfabriker som enligt polisen drivs av organiserade kriminella gäng, i första hand från Sydostasien.


Antalet cannabisfabriker har ökat explosionsartat under de senaste fem åren, rapporterar BBC - från 206 till 654 upptäckta sådana i London, från 174 till 672 i West Midlands och från 0 till 151 i Gwent.


De som driver cannabisfabrikerna är mer än väl medvetna om att såväl polisen som konkurrenter utgör ett hot mot verksamheten, och därför bli det också allt vanligare med fällor där den mest använda typen av fälla är elektricitet kopplad till dörrhandtag och fönster.


Nu säger en representant för det brittiska inrikesministeriet till BBC att Vi är fast beslutsamma att göra det här landet till en fientlig plats för de kriminella som ägnar sig åt odling av cannabis. Detta kommer bland annat att ske genom tillsättning av en samordnare på heltid och publicering av råd och riktlinjer för polisen från  The National Policing Improvement Agency.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0