Ny årlig åtgärdsplan på ANT-området

Nu finns den första årliga, heltäckande åtgärdsplanen på ANT-området färdig att presentera. Den innehåller en mängd kraftfulla åtgärder på alkohol- narkotika, dopnings- och tobaksområdet för att fler ska leva ett liv utan missbruk. Det säger äldre- och folkhälsominister Maria Larsson i en kommentar till att regeringen har beslutat om den första åtgärdsplanen.


Våren 2008 inrättades ANT-sekretariatet - en ny organisation inom Regeringskansliet för nationell samordning av alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken. En av sekretariatets huvuduppgifter är att ansvara för sammanställningen av årliga åtgärdsprogram som beskriver regeringens politik på dessa områden utifrån ett sektors- och ämnesövergripande perspektiv. Åtgärdsprogrammen ska också innehålla en redovisning av regeringens prioriteringar inför nästkommande år.


I detta första åtgärdsprogram har regeringen valt att presentera en relativt omfattande och omfångsrik beskrivning av insatser som görs inom olika politik- eller verksamhetsområden med relevans för alkohol, narkotika, dopnings och tobaksfrågorna. Åtgärdsprogrammet innehåller två delar. Den första delen består av regeringens analys och bedömning samt redovisning av prioriterade åtgärder år 2009. Den andra delen utgörs av en övergripande beskrivning av insatser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0