Webbplatsen för Sveriges ordförandeskap i EU

Om precis en månad tar Sverige över ordförandeklubban för EU och idag presenterades ordförandeskapets webbplats, http://www.se2009.eu/.


I ett pressmeddelande från Statsrådsberedningen konstateras följande:


De övergripande målen för det svenska ordförandeskapet är att det ska vara öppet, effektivt och resultatinriktat. Dessa mål har också varit vägledande för utvecklingen av webbplatsen. Ambitionen är att webbplatsen ska vara den mest heltäckande informationskällan för den som vill följa ordförandeskapet.


Webbplatsen är generösare än tidigare ordförandeskapswebbar till exempel när det gäller kontaktinformation. Detta är ett konkret sätt att visa tillgänglighet och öppenhet på, säger EU-minister Cecilia Malmström.


I det lättnavigerade kalendariet kan användaren själv välja den information som han eller hon är intresserad av. All information om ett visst möte kommer att samlas på samma ställe - det gäller bland annat dagordningar, texter och slutsatser. Idag går det inte att hitta arbetsgruppsdagordningar på Internet. Det svenska ordförandeskapet kommer att lägga ut dagordningar så att man lätt kan följa utvecklingen i en viss fråga.


Redaktörer kommer att rapportera från alla större möten till webbplatsen. Vi kommer också att använda rörlig bild i en omfattning som tidigare inte gjorts på ordförandeskapswebbar. Olika nyckelpersoner kommer att ge en inblick bakom kulisserna genom webbsända intervjuer, bloggar och Twitter. Att engagera bloggosfären är en viktig målsättning för ordförandewebben.


I takt med att vi närmar oss 1 juli kommer webbplatsen successivt att fyllas på med information och funktioner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0