Regeringskansliet övar kriskommunikation

Regeringskansliet övar kriskommunikation fredag 12 juni. Övningens syfte är att öka Regeringskansliets förmåga att hantera allvarliga händelser och kriser samt att förbereda Regeringskansliet inför EU-ordförandeskapet. Under Sveriges ordförandeskap ansvarar Sverige även för delar av EU:s krishantering och kriskommunikation.


Samtliga departement är representerade i övningen. Scenariot bygger på en kris som utvecklas i samband med ett extrainsatt informellt finansministermöte och som berör flera av EU:s medlemsländer. Totalt medverkar över hundra pressekreterare och informatörer inom Regeringskansliet samt Kansliet för krishantering i Statsrådsberedningen. Som förberedelse inför övningen har deltagarna utbildats i kriskommunikation.


Denna övning är ytterligare en av flertalet övningar som genomförts sedan den sittande regeringen tillträdde. Tidigare har regeringen och myndigheter bland annat övat hanteringen av en pandemi, hanteringen av kriser i betalningssystemet och även övat krishantering i samband med en terrorattack mot flera centrala samhällsfunktioner. Den svenska regeringen har också samövat krishantering med den finska regeringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0