Regeringen belyser HBT-personers situation

RFSL ska undersöka omfattningen av och situationen för HBT-personer som säljer och köper sexuella tjänster samt är utsatta för människohandel i Sverige. Regeringen avser att bevilja 500 000 kronor för detta ändamål 2009, samt ytterligare 2 000 000 kronor 2010 för att sprida information om kunskaper som erhållits.


Regeringen ska vara en röst för alla människors rättigheter, oavsett sexuell läggning. HBT-personers situation har alltför ofta glömts bort i  diskussioner om sexköp eller människohandel. Vi behöver mer kunskap för att identifiera vilket skydd och stöd människor i dessa grupper behöver, säger integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.


Ytterligare information

Uppdragen ingår i regeringens handlingsplan mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål (skrivelse 2007/08:167).


Myndigheter och organisationer har påtalat bristen på kunskap när det gäller personer som köper och säljer sexuella tjänster inom grupperna homo- och bisexuella samt transpersoner (HBT) och om personer som är utsatta för människohandel för sexuella ändamål inom dessa grupper. Allt för lite är känt om omfattningen på problemet, om de utsatta personernas situation och om de mekanismer som leder fram till att de utsatta hamnar i denna situation.


RFSL ska senast den 29 januari 2010 till Regeringskansliet (Integrations- och jämställdhetsdepartementet) lämna en rapport för tiden fram till detta datum. RFSL ska vidare senast den 1 mars 2011 lämna en slutrapport.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0