Ge dom heroin så sparar vi pengar!

Ge dom heroin så sparar vi pengar!. Så krasst kan man sammanfatta förslag på flera platser om legalförskrivning av heroin till opiatmissbrukare.


I Wales där det är aktuellt med att tillsätta en ny polischef efter att den illa omtyckte Richard Brunstrom slutar, säger en av de hetaste kandidaterna som Brunstroms efterträdare, Howard Roberts, att heroin bör förskrivas till opiatmissbrukare i brottsförebyggande syfte.


Wales online rapporterar att Roberts på en konferens 2006 berättade att förskrivning av heroin skulle kosta 12 000 pund per år, vilket naturligtvis är ett betydligt lägre belopp än de 45 000 pund som missbrukarna, enligt Roberts, stjäl för årligen.


Pengar, pengar, pengar således. Ge dom heroin så sparar vi pengar! Omtanke om opiatmissbrukare? Nix, snarare omtanke om de icke missbrukande medborgarnas pengar samtidigt som man vill ge sken av att ha uträttat något.


I Kanada framträder en annan så kallad "expert", Eugenia Oviedo-Joekes, som också förordar förskrivning av heroin till missbrukare.


Vem vet - alkoholister, amfetaminister, kokainister och andra - ister kanske snart ställer krav på att deras "mänskliga rättighet" att fortsätta att vara påverkade på skattebetalarnas bekostnad uppfylls.


Läs också:

Om folk knarkade mer - vilka skatteintäkter!


Torgny Peterson




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0